Lord John och svärdets brödraskap

Se hit alla fans till Diana Gabaldon! En ny bok om Lord John Grey och hans liv på 1700-talet, har äntligen kommit för att sträckläsas av dig.


Året är 1758 och Storbritannien är indraget i sjuårskriget och strider i Rhenlandet på Preussens sida. Lord Johns regemente kallas ut i kriget samtidigt som hans privatliv blir mer och mer tilltrasslat. Hans mor planerar att gifta om sig och gamla hemligheter riskerar att komma fram. Skandalen kring faderns död blir på nytt aktuell och hotar familjens ära. Till slut ligger livet i ena vågskålen och familjens heder i den andra och Lord John hamnar i valet och kvalet däremellan. Han ser sig tvungen att vända sig till den skotska jakobiten Jamie Fraser som känns igen från en annan av Gabaldons bokserier ...

Gabaldon skriver med nerv och spänning, en detaljrikedom och närvaro som bokstavligt talat förflyttar läsaren i tid och rum. Hon är otvivelaktigt en av de bästa romanförfattarna till böcker som utspelar sig i historisk tid. Historien om Lord John har kanske inte riktigt samma förmåga att gripa tag i läsaren som Gabaldons bokserie om Jamie Fraser men den är ändå en av de bästa i sin genre. Därför, alla ni som älskar Diana Gabaldon, skynda att läsa så att alla andra också kan låna och läsa denna bok! Men har ni inte läst första delen, "Lord John och kärlekens ljuva plåga", så läser ni förstås den först.

/Sara Eriksson

 

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Sara Eriksson den 25 juni 2013