Lollo

Om stark vänskap och systerskap. Destruktivt och sårigt men ändå fantastiskt.

Lollo hänger i stockholmsförorten Aspy och känner sig allmänt grå och vag. Hon har precis tagit studenten och i bokens början gör hon ett och annat försök i att passa in i på vad omgivningen förväntar sig. Hon blir dock snabbt avskräckt. Lollo väljer istället att spendera alla sina dagar overksam och dagsfull i Aspy tillsammans med hennes älskade vän Lidija och deras explosiva vänskap. Livet får mening när de två är tillsammans och Lidijas personlighet ger Lollos liv mer skärpa och färg. Tillsammans ger de upp försöken att matcha omgivningens begränsade mallar och bryter sig med en destruktiv hoppfullhet loss från samhällets sociala regler.

Till en början är det bara dom två. Men så får de kontakt med den karismatiska Mimmi och vägen till botten börjar på riktigt ta form...

Linna Johanssons färgstarka karaktärer och okomplicerat målande språk gör att man kommer väldigt nära huvudkaraktärerna. Boken sträckläses trots att man genom Lollos nonchalanta och uttråkade blick ( och Johanssons språk) får en uppfattning om att man tar del av en rätt så händelselös tillvaro. Väldigt bra skrivet då man som läsare knappt hinner uppfatta exakt när steget över gränsen går. Fylld av ljuv underliggande samhällskritik.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Hillevi Strid Nyberg den 27 oktober 2016