Livet efter dig

Charmig feelgood som väcker svåra existentiella frågor.

Livet efter dig handlar om 26-åriga Lou som bor kvar hemma hos sina föräldrar och arbetar på ett café i en sömnig brittisk småstad. Lou är den som försörjer familjen och när caféet tvingas stänga ner måste hon snabbt hitta ett nytt arbete. Hon börjar då jobba som personlig assistent åt Will som är helförlamad efter en motorcykelolycka. Will var innan olyckan en man med toppjobb, omringad av vackra kvinnor och ständigt på resande fot till exotiska platser. Han som förut var så fri är nu beroende av andra för att ens kunna äta och ta sig ur sängen.

Till en början trivs Lou inte alls, Will bara är tjurig och elak men eftersom Lou behöver pengarna biter hon ihop och försöker stå ut den sex månader långa anställningen. Men sakteligen lär de känna varandra och börjar egentligen trivas ganska bra ihop. Väldigt bra till och med! Men en dag råkar Lou höra ett samtal där Wills mamma berättar att Will har bestämt sig för att åka till en klink i Schweiz där han kan få hjälp att ta sitt liv. Om han inte inom sex månader kommer att ändra sig har Wills föräldrar lovat att hjälpa sin son att dö. Lou blir till en början väldigt arg och ledsen men bestämmer sig sen för att göra allt hon kan för att förhindra att Will åker till kliniken i Schweiz. Trots att Lou och Will är så olika man kan vara uppstår ändå stark kärlek mellan dem, men frågan är om det räcker för att Will ska ändra sitt beslut?

Livet efter dig är rörande, sorglig, lagom lättläst och innehåller en stor portion brittisk humor. Boken skulle passa perfekt i en bokcirkel eftersom den innehåller mycket som man kan diskutera efteråt.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Maria Andersson den 16 augusti 2013