Leviathan

I ett alternativt universum har första världskriget precis brutit ut.

De europeiska stormakterna är uppdelade i ”clankers” (centralmakterna) och ”darwinists” (ententen). Ententen kallas ”darwinists” eftersom de länder som ingår i denna allians har experimenterat med att fabricera nya typer av djurhybrider och använder dessa både som vapen och arbetskraft. Centralmakterna kallas ”clankers” då dess medlemmar har valt att använda maskiner hellre än djur och bland dessa länders invånare finns en utbredd fruktan för de darwinistiska monster som motståndarsidan lyckats skapa.

När berättelsen tar sin början har skotten i Sarajevo avfyrats och ärkehertigen Franz Ferdinand har blivit bragd om livet. Detta sätter igång en kedjereaktion utan dess like och någon som i högsta grad får känna av detta är ärkehertigens femtonårige son Aleksander, som en natt tvingas fly från sitt palats tillsammans med en grupp lojala tjänare.

Men Aleksanders berättelse är bara halva historien. I London har den jämnåriga arbetarflickan Deryn blivit antagen till det brittiska flygvapnet. Enda problemet är att de enda som godkänns är pojkar och Deryn har därför blivit tvungen att förklä sig för att kunna nå sin dröm om att lära sig flyga. Alek och Deryn kommer så småningom mötas och tillsammans dras de in sin tids största krig.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Filippa Arfwidsson den 26 januari 2016