Leni är ett sockerhjärta

Leni tycker minsann inte att hon är någon liten tjej. Det kanske ser ut som det men det känns inte så för henne. Hon blir sur när de gamla tanterna på kaféet kallar henne för sockerhjärta och nu tänker hon faktiskt visa pappa att hon till och med nästan är vuxen!

Leni kan minsann allt det som vuxna kan. Hon kan äta lök, senap och stark ost och hon kan dricka kaffe (som smakar BLÄ men pappa behöver ju inte veta att hon häller ut det i blomkrukan). Men om man är stor och vuxen måste man ju även tvätta, städa och gå ut med soporna också. Det hade Leni inte tänkt på… Åh va tråkigt! Och helt plötsligt blir hon kallad för stora damen. Men det är hon ju inte heller. Kanske det är bättre att vara ett litet sockerhjärta ändå?

Rolig och vackert illustrerad bilderbok som ger en känsla av 50-talsnostalgi med rutigt köksgolv och fina kaffeserviser. Här får vi lära oss om småbarnstrots. Leni visar för oss känslan av att kunna själv och vara ansvarstagande som blandas med viljan av att vara liten och omhuldad.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Ulrika Degerth-Poutiainen den 8 december 2011