Lejonpojken

Charlie är 12 år och har så länge han kan minnas kunnat tala med katter. Han är vän med de flesta katterna där han bor i London. Förutom just detta är han annars som vilken kille som helst.

Lejonpojken utspelar sig i framtiden och där har det utbrutit en astmaepidemi i världen och alla problemen skylls på katter. Charlies föräldrar är båda forskare som håller på med ett topphemligt experiment (ett botemedel till astmaepidemin) som ingen känner till, inte ens Charlie. Men så en dag när han kommer hem från skolan så är båda hans föräldrar spårlöst försvunna. Det visar sig senare att de blivit kidnappade av några som vill komma åt deras forskning och även Charlie tas till fånga, men han lyckas fly. Han bestämmer sig för att leta upp sina föräldrar. Vägen blir lång och han stöter på många äventyr bland annat hamnar han på en cirkusbåt och blir vän med 6 stycken lejon. Charlie får på sin väg många nya vänner och medhjälpare – alla katter stora som små.

Första delen i en trilogi om Lejonpojken. Spännande äventyrsberättelse. Passar perfekt som högläsningsbok eller att läsa själv för mellanstadiet.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Ulrika Degerth-Poutiainen den 1 mars 2012