Läskigt läge

Den här boken handlar om tre syskon som får vara med om riktigt otäcka saker. Serien heter "Trio i trubbel" och rekommenderas till alla som vill läsa lite tunnare böcker men ändå hinna bli riktigt uppskrämda!

Det är sommarlov och riktigt varmt ute. Linus, Maja och Oskar vill åka och bada. Deras föräldrar säger att de får åka själva till stranden om de lovar tre saker - att vara försiktiga, att vara hemma senast fem och att hålla sig borta från slottet. Ända sen de var små har de hört talas om otäcka saker som hänt vid slottet. De lovar att hålla sig därifrån.

Men... på vägen hem åker de en sväng förbi slottet, bara för att titta lite på närmre håll. Trädgården är väldigt vildvuxen så de ser knappt själva slottet. De är tvungna att gå in i trädgården för att komma närmre. Fönstren är överspikade och det ser helt övergivet ut. Plötsligt ser de att källardörren står öppen och de kan inte låta bli att gå in. Därinne i slottssalen ser det ut att vara dukat till fest - hur kan det komma sig? Slottet har ju stått tomt jättelänge? Det är bara det första konstiga som händer den kvällen...

 

 

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Maria Carlén den 29 december 2011