Konsten att ha sjukt låga förväntningar

Livet för 15-åriga Emanuel Kent är som det alltid har varit. Förutsägbart. När han inte lyssnar på Broder Daniel hänger han med sin enda vän Tore. Enligt alla i klassen sitter han och Tore ihop, men Emanuel håller inte med. Han har potential. Det har i alla fall hans storasyster Vanja sagt till honom. Det stora problemet är bara hur han ska få den att visa sig.

Plötsligt en dag så händer det äntligen något. När Tore är borta från skolan så börjar det en ny flicka i klassen – Bianca. Då ser Emmanuel sin chans. Tillsammans med Bianca och klassens drottning Ammis bildar han ett bord i matsalen. Nu är det inga problem för Emanuel att snacka skit om Tore för att själv klättra på statusstegen. Hans önskan om att bli någon annan håller ju nästan på att bli sann. Det här är Emanuels enda chans – han måste ta den!

 Konsten att ha sjukt låga förväntningar är Åsa Asptjärns debutroman. Det är en fruktansvärt välskriven bok som sätter ord på hur det känns att vara ung och ha hela livet emot sig. Rekommenderar starkt för den som vill ha en rolig bok att relatera till.

Vi på biblioteket tackar vår duktiga praoelev Ella för det här boktipset, och instämmer i att det är en riktigt bra bok!