Komma och gå

Ett internationellt familjedrama.

En man från Ghana och en kvinna från Nigeria träffas i USA och bildar familj. De arbetar sedan outtröttligt för att skapa sig ett perfekt liv, ett liv i välstånd med goda framtidsutsikter för deras fyra barn. Allt faller emellertid samman när mannen, Kweku Sai, blir orättvist uppsagd från sitt jobb som kirurg och i sin upprördhet och förvirring beslutar sig för att lämna sin familj och flytta hem till Ghana. Kvinnan, Folasade Sai, tvingas då fatta ett svårt beslut som kommer att leda till familjens mer eller mindre fullständiga splittring.

Men det är inte där boken börjar. Boken börjar när barnen är vuxna och Kweku Sai står och blickar ut över sin trädgård i Ghana, när han plötsligt drabbas av en hjärtattack och dör. Detta sätter igång en händelsekedja som leder till att familjen möts igen och gamla oförrätter och lögner dras upp i ljuset.

Berättelsen rör sig mellan årtionden och över kontinenter. Den rör sig också mellan familjemedlemmarna på ett sätt som är nästan omärkbart, vilket gör läsningen mycket behaglig. Rekommenderas varmt!

Målgrupp:

Tipsat av: Filippa Arfwidsson den 20 juli 2015