Komma över

"Älska är ett så stort ord, sa Emma. Nästan för stort. Jeppe håller med. Nu gör han det. Nu önskar han att han aldrig träffat henne, för då hade han sluppit veta hur det kan kännas. När det är på riktigt. När det är så stort att det inte får plats inuti."

Komma över utspelar sig en sommar i stan. Jeppe 18 år har precis blivit dumpad av sin stora kärlek Emma. Han är förkrossad och orkar inte göra någonting. Det var ju den här sommaren som skulle bli så bra och kul. Vännen Juggo försöker få med honom ut på fest men allt Jeppe vill göra är att ligga på sängen, titta i taket och lyssna på sorgliga kärleksballader. Jeppe får tag i en risig andrahandslägenhet i stan över sommaren. Han har dock inget jobb och ingen ork att skaffa pengar. Lägenheten är så risig att han till och med får en inneboende - en äcklig råtta. Men Jeppe orkar inte bry sig. Det får lösa sig senare. Allt han kan tänka på är ändå Emma. En riktig skitsommar blir det. Inget går som han tänkt sig. Vad gjorde han för fel?

Jag gillar Komma över. Det är en bok som är både sorglig och rolig. En bok om mörker och ljus, kärlek, sorg och längtan. Men samtidigt är det en bok som inte alls är som man väntade sig.

 

 

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Ulrika Degerth-Poutiainen den 12 april 2012