Knasiga djur

Visste ni att det finns apor med näsor som aldrig slutar växla? Eller möss som dricker sprit hela nätterna? Det och mycket mer får man reda på i den charmiga och faktaspäckade lilla boken "Knasiga djur" av Nicolas Jacquemot.

Alla djuren i den här boken finns faktiskt på riktigt, men dom lever långt borta från Sverige. Vi får läsa om drygt tio olika sorters djur som alla är mycket speciella.

Den nattaktiva spritmusen är en sorts ekorre som lever i Malaysias regnskog. Dess föda består av saften från blomknopparna från en speciell palm. Saften innehåller mycket alkohol, och på en natt kan spritmusen få i sig alkhohol motsvarande nio glas vin!

När näsapan föds har den en liten näsa, men när den blir äldre växer näsan. Den växer... och växer... och växer! På de äldre hanarna är näsan så lång att den hänger ner framför munnen, nästan som en snabel. Man tror att honorna väljer hane efter storleken på näsorna!

Andra djur man kan läsa om i den här boken är bl.a. nakenråtta, vandrande pinne och blad, bläckfisk samt igelkottsfisk. Boken är lätt att läsa och passar för nybörjarläsare från ca 8 år.

  

 

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Maria Carlén den 25 november 2010