Kanske är det allt du behöver veta

En bok fylld med mörka hemligheter, familjekonflikter och jakten på sanningen om vad som egentligen hände under Cadys femtonde sommar.

”Välkommen till den förträffliga familjen Sinclair.
Ingen är kriminell.
Ingen är missbrukare.
Ingen är misslyckad.
Alla i familjen Sinclair är atletiska, långa och attraktiva. Vi är stolta demokrater med en ärvd förmögenhet. Våra leenden är breda, våra käkar markerade och vår tennisservar aggressiva.”

15-åriga Cady Sinclair tillbringar somrarna på en privatägd ö där hennes morfar har byggt ett antal hus till sig själv och till sina döttrar. Cady, hennes två jämnåriga kusiner och Gat, en vän till familjen, är ett väldigt tajt kompisgäng som umgås intensivt under somrarna. Cady och Gat blir dessutom förälskade, något som inte uppskattas av Cadys morfar som tycker att Gat är av fel sort. Cadys morfar styr det mesta på ön och det pågår en ständig maktkamp mellan Cadys mamma och mostrar, en konflikt som tonåringarna inte vill bli involverade i.

Just den sommaren då Cady är 15 år händer något, hon hittas livlös på stranden endast iklädd underkläder och har inget minne av vad som hänt. Efter händelsen får hon fruktansvärda migränattacker och tvingas gå på stark medicin. När hon återvänder till ön 2 år senare har flera tragedier drabbat familjen Sinclair, dessutom bråkar Cadys mamma och mostrar ständigt kring pengar och arv. Cady har fortfarande stora minnesluckor och hon försöker nu finna sanningen om vad som egentligen hände den där sommaren för 2 år sedan. Men varför får eller vill kusinerna och Gat inte berätta för Cady vad som har hänt? Vad gömmer sig egentligen under familjen Sinclairs fina yta?

”Kanske är det allt du behöver veta” är en tidlös historia som på olika sätt för tankarna till böcker som ”Jellicoe Road”, ”Den hemliga historien” och ”Bonjour Tristesse”.

”Spännande, vacker och blixtrande smart, ”Kanske är det allt du behöver veta” är fullkomligt oförglömlig” skriver författaren John Green på baksidan av boken och jag kan bara hålla med.
 

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Maria Andersson den 14 november 2014