Kärlekskrisen

Det här är tredje boken i serien "Mitt livsfarliga liv". Huvudpersonen i böckerna heter Juni och har nu hunnit bli nio år. I de två tidigare böckerna var Juni orolig för att gå till badhuset och att börja spela tvärflöjt, men nu är det nästan ännu värre - nu är det kärlekskris på gång!

I början av boken sitter Juni och pratar med sin två år äldre kusin Ella. Ella vill inte prata om något annat än sin pojkvän... han heter Theo och är helt underbar på alla sätt. Plötsligt vänder sig Ella till Juni och frågar om inte hon har någon pojkvän. Juni funderar. Hon har ju faktiskt en vän som är pojke, nämligen Jonah,  och det måste väl nästan vara samma sak som att ha en pojkvän? Juni hör sig själv berätta för Ella om sin pojkvän Jonah och om hur dom blev ihop. Ella blir förtjust och vill höra mer. Snart har Juni snärjt in sig i jobbiga lögner, och det värsta av allt är att Ella, Juni och Jonah snart kommer att träffas alla tre på en idrottstävling som skolan ordnat. Hur ska hon nu komma ur den här jobbiga och pinsamma situationen?

Hög igenkänningsfaktor och mycket känslor - som vanligt när det handlar om Juni och hennes "livsfarliga liv"!  Passar lågstadiet.

 


Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Maria Carlén den 25 maj 2011