Jag är tyvärr död och kan inte komma till skolan idag

"Jag inser att jag legat naken och tätt intill, varm och yrvaket glad. Och medan jag fnissat av hans kittlande andedräkt har han tänkt att han inte längre vill." ”Jag undrar vad han gör just nu. Om han läser Runner´s world eller kanske sitter med datorn, kollar Facebook. Om han är med Martin eller ensam. Eller om han inte är ensam och inte med Martin, vem är han med då? En annan tjej? Kanske. Nej. Inte en annan tjej. Messar ”Hur mår du?”. Får inget svar.”

Olivia 17 år blir plötsligt utan förvarning dumpad av sin kille John som hon varit tillsammans med i 3 år. Hon får sitt hjärta totalt krossat och kan inte förstå vad som gick fel. Olivia och bästa kompisen Emma har ju gjort upp planer om bästa hösten tillsammans med brorsorna John och Martin. Hur ska det nu gå?? Olivia vill hon bara ligga i sängen och stirra i taket och gråta, gråta, gråta. Livet känns totalt hopplöst och meningslöst. Hon förstår inte vem hon är utan John. Tillsammans med Emma gör hon upp en plan om hur hon ska få honom tillbaka. Under tiden försöker hon tänka på annat, blir meddragen på fester, hånglar med fel personer, blir för full och gör pinsamma saker. Ja det är ganska mycket som händer. Danijal, Kalle och en kille i grå luvtröja dyker upp och när hon är tillsammans med någon annan så slipper hon ju tänka på John. Men Olivia kommer från en liten stad och snabbt börjar ju folk prata.. Men är det verkligen något man måste bry sig om? Tillslut kanske det inte är helt säkert att det ända hon längre vill är att få tillbaka John..

En underbar och härlig debut! Den är träffsäker, lättläst och rolig om känslor och tankar kring vänskap, lust, kärlek och skam. Det handlar om tjejers sexualitet och rådande könsroller. Om hur det kan vara så fint och så fel på samma gång. Och om vem man är och vem man kommer att bli. Det blir inte sämre att boken ligger på förlaget Gilla böcker som verkar ha en finfin utgivning.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Ulrika Degerth-Poutiainen den 27 oktober 2011