Hustrun

En litterär feministisk äktenskapsroman med twist!


Bokens berättare, Joan Castleman, är Hustrun i boken. Hustrun som varit gift med sin man Joe i 40 år, som offrat sin egen karriär för att ta hand om familjen och barnen. Som har stått ut med hans självupptagenhet, hans otrohetsaffärer och hans enfaldighet.

Nu har maken, den berömde författaren, fått ett stort litteraturpris, Helsingforspriset. Och Joan sitter i ett flygplan över Atlanten på väg till Helsingfors bredvid sin berömde make och tänker på livet som gått. Boken berättas som en parallellhistoria om vad som händer nu, när maken ska ta emot sitt stora pris, och om hur de träffades när Joan var hans unga elev.

För Joe är Helsingforspriset troligen höjdpunkten i hans karriär. Nobelpriset, som deras författarvän fått, är inte att hoppas på. Så stort är inte herr Castlemans författarskap. Men Helsingforspriset är verkligen inte illa det heller. Fast om Joe har nått höjdpunkten, vad har Joan då uppnått? Sanningen att säga är hon ganska trött på att vara den stöttande hustrun. Hon ber maken att vad han än gör inte tacka henne när han tar emot priset. ”Jag vill inte vara frun som uthärdat så mycket och så länge”. Hon sitter på planet bredvid sin make och tänker att när de kommer hem till USA igen ska hon lämna honom, hon har bestämt sig nu.

En otroligt snyggt komponerad historia som man inte kan sluta läsa!

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: TABY\lenfah1 den 8 mars 2016