Huset vid sjön

"Regnet vräkte ner och den leriga kjolfållen slafsade om gummistövlarna. Efteråt skulle hon bli tvungen att gömma klänningen. Ingen fick veta att hon hade varit ute".

Så börjar Kate Mortons nya efterlängtade roman, "Huset vid sjön". Vi lär känna Alice Edevane, en frihetsälskande sextonåring med författardrömmar, sommaren 1933. Det ska vara stor midsommarfest på familjens stora lantgods Loeanneth i Cornwall och Alice har längtat efter den här dagen. Men när festen är slut är allt förändrat och det som hänt kommer att påverka henne och resten av familjen under resten av deras liv. Alices älskade lillebror Theo, elva månader, försvinner spårlöst och fallet blir aldrig löst.

Sjuttio år senare, 2003, hälsar Londonpolisen Sadie på sin morfar i Cornwall. Hon har tagit beordrad semester efter ett besvärligt fall med en övergiven flicka; ett fall som berörde henne så mycket att hon gick över gränsen och nu riskerar att förlora sitt jobb. När hon under en hundpromenad stöter på det förfallna huset vid sjön, Loeanneth, känner hon direkt att något fasansfullt har hänt där. Hennes ivriga efterforskningar kring husets historia leder henne till Alice Edevane, som nu är en gammal dam som lever ett tillbakadraget liv som framgångsrik deckarförfattare och som gömmer många mörka hemligheter inom sig.

Familjehemligheter, mysterier, förbjuden kärlek och en smärtsam påminnelse om vad krig gör med människor. En fantastisk historia som tar många svindlande vägar innan allt till slut knyts ihop!