Hjälp! Rånare!

Det här är en spännande bok som handlar om 9-årige Sebbe och hans kompis Johanna som är ett år yngre. En helt vanlig dag har de sällskap hem från skolan. Johanna ska köpa frimärken på postkontoret på vägen och Sebbe följer med in. Då plötsligt händer något helt oväntat!

In på postkontoret kommer två rånare. De skriker, hotar kassörskorna och viftar med sina k-pistar. Sebbe och Johanna tycker att det känns overkligt, men det händer verkligen på riktigt! Rånarna lyckas få med sig mycket pengar. En kort stund siktar en av dem just mot Sebbes huvud och Sebbe blir alldleles kall. När rånarna försvunnit märker han att han faktiskt blivit så rädd att han har kissat på sig. Pinsamt!

Sebbe drömmer mardrömmar om rånarna och är livrädd för att de ska dyka upp igen, även om han inför kompisarna i klassen låtsas att det där rånet mest var en häftig upplevelse... Johanna däremot har en egen plan. Hon vill försöka hitta rånarna så fort som möjligt. Hon lade märke till att en av rånarna hade ett par speciella skor som hon bara sett en gång förut - nämligen på sin grannes fötter... Tänk om han är en av rånarna! Johanna övertalar Sebbe att försöka ta reda på hur det ligger till. Är hennes mystiske granne en farlig rånare?

Läskigt och spännande för lågstadiet.


Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Maria Carlén den 20 maj 2011