Herr och fru slusk

I den här boken får vi möta ett osedvanligt vidrigt gammalt par- Herr och Fru Slusk! Deras största, och enda, intresse är att förpesta livet för både varandra och omgivningen.

Herr Slusk är en man med ett väldigt hårigt ansikte. Hela hans ansikte utom pannan, ögonen och näsan är täckt av tjockt hår. Det gör att han ser mycket sluskig ut, speciellt med tanke på att han aldrig någonsin tvättar sitt skägg. Därför behöver han aldrig gå hungrig, i skägget finns alltid gamla matrester att slicka i sig. Fru Slusk är inte lika hårig som sin man, men hon är osedvanligt ful. Det har hon blivit av alla fula tankar hon har tänkt genom åren. Dessutom har hon ett emaljöga, som hon gärna plockar ut och skräms med när det passar henne. Herr och fru Slusk gör livet surt för varandra genom att gömma maskar i varandras spaghetti eller lägga grodor i varandras sängar, för att bara nämna några saker!

Som om det inte vore nog äger paret Slusk ett gäng apor, som de tvingar att leva upp-och-ner för att så småningom visas upp på cirkus. Fåglarna i trädet på deras tomt lever också i ständig skräck för att hamna i Sluskparets fågelpaj till kvällen. Men, en dag går djuren samman för att hämnas. Och det blir en fruktansvärd, men välförtjänt, hämnd!

Roligt och ruskigt för 9 år och uppåt! En typisk Roald Dahl-bok.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Maria Carlén den 27 januari 2011