Här ligger jag och blöder

"Klockan var kvart i ett torsdagen den tolfte april, dagen för den internationellt inbillade olycksdagen, och jag hade just sågat av den yttersta toppen av min vänstertumme med en elektrisk sticksåg."

Maja Müller 17 år går estetisk linje på gymnasiet i Stockholm. Under en skulpturlektion råkar hon såga av sig toppen på sin egen tumme. Blodet forsar, Maja svimmar och får åka till akuten. Ditt kommer hennes pappa alldeles förtvivlad och undrar om Maja har gjort detta med flit, om hon som han säger ”försöker verbalisera sin ångest”. Maja blir fly förbannad och när helgen kommer åker hon till Norrköping för att träffa sin mamma. Men när hon kommer dit så står ingen mamma och väntar på stationen, hon svarar inte på mobilen och när Maja åker hem till henne är hon inte hemma. Vart har hon tagit vägen? Spårlöst försvunnen verkar hon vara. Maja bestämmer sig dock för att stanna kvar ensam i lägenheten i Norrköping och försöka ta reda på vart hennes mamma har tagit vägen. För pappa berättar hon inget. Hur blev det så här - Maja ensam i Norrköping med en pappa i Stockholm som inte fattar nått och en försvunnen mamma. Men så hamnar hon på en fest och  träffar Justin Case och han får henne att glömma alla trasiga tummar, dumma pappor och försvunna mammor.

En underbart fin bok som både får mig att skratta och gråta. Passar både för ungdomar och vuxna. Jägerfeld är augustprisnominerad med denna bok och debuterade med romanen Ett hål i huvudet.

 

 


 

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Ulrika Degerth-Poutiainen den 1 mars 2012