Grim

"Med ens var det så uppenbart varför Iris inte klarade av att se på honom. Han var en totalt meningslös person som försökte göra sig intressant genom att snacka om sin farsas liv, sin farsas tragedier. Allt för en stunds uppmärksamhet. Det var äckligt. Han var äcklig."

Av: Bergmark Elfgren, Sara
Språk: Svenska
Publiceringsår: 2021
Låna titeln!

Kasper är arton år och har återfått fotfästet efter en jobbig period i livet. Men fortfarande måste han kämpa emot de hårda rösterna inom honom; rösterna som säger att han är värdelös och inte klarar av någonting. Utåt sett går det bra för Kasper nu. Han har fått sitt drömjobb på Gröna Lund över sommaren och får där en fin vän i Iris. 

Kaspers pappa Håkan var trettio år tidigare med om att starta det legendariska death metal-bandet Dark Cruelty. Med i bandet var också Grim, pappans bästa vän. Det var en magisk tid som tyvärr fick ett abrupt slut när Grim hittades död under oklara omständigheter.  Kasper bestämmer sig för att börja nysta i det gamla mysteriet och snart är han indragen i en farlig labyrint av mörker, lögner och besatthet. Kanske är det så att spöken föds ur hemligheter, men hur undkommer man dem utan att förgöras själv?