Godnattsagor för rebelltjejer

För dig som gillar otypiska sagor

Godnattsagor för rebelltjejer av Elena Favilli är en bok som är avsedd för tjejer (men även pojkar) som är uttråkade av typiska sagor om prinsessor. Den här boken är avsedd för föräldrar som vill framställa världen för deras barn som den är: full av positiva exempel på kvinnor som har haft intressanta liv och som har lyckats uppnå sina drömmar.

Boken innehåller 60 sagor, var och en om en sådan "anti-prinsessa". Bland dem är Astrid Lindgren, Cleopatra, Coco Chanel, Elizabeth I, Joan Jett, Marie Curie, Frida Kahlo, Yoko Ono, Zaha Hadid. Varje historia inkluderar en vacker och specifik illustration av totalt 60 olika illustratörer.

Elena Favilla och Francesca Cavallo påbörjade arbetet med boken på Kickstarter. Boken var ett svar på de typiska könsstereotyperna som finns inom barnlitteratur. De ville berätta kvinnohistorier från hela världen, både historiska och nutida. Kvinnorna är allt från drottningar, forskare, aktivister, advokater, journalister, idrottare och rockstjärnor. De olika historierna visar barn alla olika möjligheter och ger hopp om vad de skulle kunna bli när de växer upp. I slutet av boken finns det plats för att skriva din egen historia. Den här boken erbjuder ett helt nytt och modernt tillvägagångssätt för att berätta godnattsagor för de som kommer forma vår framtid.