Gåvan

"Kanske är det just hos dig som denna underbara varelse hör hemma? Huvudet är rörligt, liksom armar och ben. Hundra procent äkta människorhår". När Eira läser annonsen om dockan i tidningen reagerar hon mest på det där med att håret kommer från en riktig människa. Vad hon inte anar är att den märkliga dockan kommer att nästla sig in i hennes liv och förvandla det till en mardröm.

Samma kväll som Eira läst annonsen i tidningen om dockan får hon ett mystiskt samtal. Det är en gubbe hon inte känner som påstår att han "ringer om annonsen". Hur han vet att hon har läst den förstår hon inte. Han påstår att dockan hör hemma hos henne och att det är hon som borde ta hand om den. Eira blir rädd, klickar bort samtalet och vet inte vad hon ska tro. När hon ska kolla upp vilket nummer gubben har ringt ifrån ser hon till sin förvåning att samtalet inte har registrerats i mobilen. Hon förstår ingenting!

Dagen efter upptäcker hon att någon har hängt en skrynklig plastpåse på ytterdörren. I påsen igger dockan med kalla, isblå ögon och en massa hår. Nu är Eira mot sin vilja inblandad i en historia som hon inte vet hur hon ska kunna komma ur...