Fyren mellan haven

Romanen utspelar sig på en enslig ö utanför Australien och rymmer ett levande persongalleri, filosofiska frågor och romantik.

Tom Sherbourne har genomlevt fyra hemska år vid västfronten under första världskriget och återvänder till Australien. Han får anställning som fyrvaktare på ön Janus Rock, som ligger långt ut från Australiens västkust, där Indiska Oceanen och Södra Ishavet möts. Tom och hans hustru Isabel lever ensamma ute på ön. En dag spolas en båt upp på stranden med en död man och ett levande spädbarn. Isabel som fått flera missfall vill behålla barnet som hon ser som en gåva från Gud. Vem tillhör ett barn egentligen, vad är rätt och vad är fel? Boken ställer inga enkla frågor och ger inga enkla svar. Det är en både spännande, romantisk och intressant bok.

Språket i boken är följsamt och poetiskt och svallar ibland fram liksom haven som omger bokens fyrhus.

Författaren M. L. Stedman är född och uppvuxen i västra Australien, hon är utbildad jurist men är nu bosatt i London och författare på heltid. Boken som är hennes debutroman, har sålts till 38 länder och fått flera priser, den har också legat på New York Times bästsäljarlista i 40 veckor.

Fyren mellan haven finns inläst som CD-bok av Anna Maria Käll. Inläsningen är mycket njutbar.

 

 

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Eva Herrlin den 30 juni 2014