Fulast i världen

Killen är en av de konstiga, tjejen är en av de coola – då går det väl inte att vara ihop?

Det börjar som i filmen ”Grease” – en tjej och en kille möts på sommarlovet och blir förälskade. Sen tappar de kontakten, men så visar det sig att de ska gå i samma klass.
Siw går i 9:an och är med i Evelinas gäng. Förut var hon bästis med Gun och de gjorde roliga, men töntiga, saker tillsammans. De kunde prata med varandra om allt. Sedan flyttade Gun, och då blev Siw kompis med Evelina. Det går inte lika lätt att prata med Evelina, men Siw får åtminstone vara med i gänget nu. Evelina är den som bestämmer vad de andra ska tycka och göra.  Hon bestämmer vem som är konstig och vem som inte får vara med. När den nye killen Simon börjar i klassen säger Evelina att han är ful och konstig. De andra håller med, även om de inte riktigt förstår varför – men Evelina är ju en så´n som vet vad som är rätt och fel: ”Vill man vara Evelinas vän låter man världen vara som den är”.


Boken handlar om en förälskelse. Om att hellre vilja vara osynlig än en av de konstiga i klassen, och om vad/vem man tror att man måste offra för att få vara en av de som räknas. Om att inte vilja släppa taget, trots att man blir illa behandlad av den man gillar.

En bok som mitt-i-prick skildrar hur det kan vara att försöka passa in på högstadiet.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Jenny Språng den 20 september 2013