Främlingen

Se hit alla Ruth Galloway fans! Nu har författaren Elly Griffiths kommit men en ny fantastisk karaktär som måste följas.

Många är vi som följt turerna runt Ruth och Nelson i Elly Griffiths fängslade deckarserie men det här är inte en Ruth Gallowaydeckare utan någonting helt nytt. Självklart så håller Elly Griffiths sig kvar i spänningsgenren men nu får vi träffa nya fängslande personer.
Clare Cassidy arbetar som lärare i litteratur och arbetar på en biografi över 1800-talsförfattaren R.M. Holland. En av Clares bästa vänner och kollega blir brutalt mördad och mördaren lämnar kvar en lapp på kroppen med ett citat ur en av R.M. Hollands skräckberättelser. Ytterligare en kollega blir mördad och även där lämnar mördaren kvar en lapp. En kväll när Clare ska skriva i sin dagbok så ser hon ett par rader skrivna med en okänd handstil ”Hej Clare. Du känner inte mig.” Vem skulle inte bli skräckslagen över det! Men det är inte karaktären Claire som trollbinder mig utan polisen Harbinder Kaur som leder utredningen. Varför får ni ta reda på själva.
Boken var tänkt att vara helt fristående och det kunde jag inte acceptera utan jag vill ju veta mer om vad som kommer att hända med Harbinder Kaur. Sagt och gjort så skrev jag till författaren och krävde en fortsättning. Hon svarade med vändande mail (Var inte rädda för att kontakta era favoritförfattare. De flesta uppskattar kontakten.). På något märkligt vis så hade Harbinder Kaur lyckats att nästla sig in i hennes nästa bok också svarade hon ” The Postscript Murders”. Så det är bara för oss att ge oss till tåls.
Jag upplever denna bok som tätare och lite mer mörk och mystisk än Ruth Gallowaydeckarna.
Boken blev utsedd till årets bästa kriminalroman av Times.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Eva Averin den 7 februari 2020