Flykten över järnridån

Självbiografi om ung kärlek över järnridån i mitten av 60-talet. Hon bor i Östberlin, han bor i Sverige - är en gemensam framtid möjlig?

Året är 1965. Den unge svenske studenten Hans Christian Cars träffar under en tågresa till Prag en osedvanligt vacker och fascinerande kvinna. De kommer i samspråk och den svenske ynglingen blir helt betagen av Isolde. Isolde är också student, hon studerar medicin i Östberlin. HC ska efter sin resa i flera östeuropeiska städer återvända till studierna i Genève.

De unga tu har endast möjlighet att träffas några få gånger men bestämmer sig för en gemensam framtid. Det är dock en gryende kärlek med komplikationer. Isolde kan inte ta sig till väst och Hans Christian är visserligen mycket förälskad men kan ändå inte tänka sig att bosätta sig i Östberlin.

Efter att ha förkastat alla flykt- och smuggelplaner återstår bara en: Hans Christian måste lära sig att flyga och ta flygcertifikat för att sedan korsa järnridån någonstans i Östeuropa där han kan hämta upp Isolde och sedan korsa gränsen igen och landa i Västtyskland varifrån hon kan söka asyl.
En mycket farlig plan som de knappt vågar berätta om för någon, de få som invigs är väldigt skeptiska till att detta ska gå att genomföra.
En ”true story” om kärlek som vågar allt, spännande strapatser och historiska & politiska inblickar.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Lena Fahle den 28 april 2015