Flickan med gåvorna

För den som fortfarande inte har tröttnat på zombier.

Melanie lever ett ovanligt liv. Varje morgon vaknar hon ensam i sin cell. Vid ett visst klockslag blir hon ombedd att sätta sig i en rullstol och medan en soldat kommer in och spänner fast henne i den finns även en andra soldat i rummet, vars uppgift är att rikta en pistol mot hennes huvud. Vissa dagar försöker Melanie småprata lite för att lätta upp stämningen, kanske till och med skämta och säga ”Jag bits inte”. Men det är sällan någon som svarar.

När Melanie sitter säkert i rullstolen så förs hon till sin lektion. De är ungefär tjugo elever i hennes klass. Då och då kommer det en ny elev och ibland är det några som försvinner. Även lärarna kommer och går och barnen kan aldrig vara säkra på vem som just denna dag kommer möta dem i klassrummet. Det enda Melanie vet helt säkert är att de bästa skoldagarna är Miss Justineau-dagar. Miss Justineau är hennes favoritlärare och Melanie skulle vara beredd att göra vad som helst för att vinna hennes kärlek och uppskattning. Hennes enda önskan är att Miss Justineau ska känna likadant.

Men Melanies värld förändras när hon själv blir utvald att tas från klassen, som så många andra elever innan henne. Nu får hon veta det verkliga syftet med lektionerna och med byggnaden hon levt i så länge hon kan minnas.