Fjärilseffekten

En läsvärd och spännande roman om relationer och livets oförutsägbarhet.

Fjärilseffekten innebär, enligt Karin Alvtegens hemsida: "En marginell påverkan i systemet kan på sikt få stora och oförutsägbara effekter någon annanstans."
Boken börjar med en rapport om en fruktansvärd tågolycka där elva människor dör. Vad ledde fram till denna händelse? Genom att vi får följa några olika människoöden rullas bakgrunden upp: Andreas, som är arkitekt och tvåbarnsfar råkar bli vittne till ett rån i en guldsmedsaffär och drabbas av en sådan ångest att han inte klarar att gå till sitt arbete. Bodil är 55 år när hon drabbas av en obotlig sjukdom. Hon berättar själv om hur hon försöker förstå varför hennes liv blev som det blev och hur hon förbereder sig på sin död. Vi får också följa hennes dotter Viktoria, som har mycket stora krav på sig själv och har lyckats med karriären men har problem med sina relationer.
 I sin roman åskådliggör författaren på ett övertygande sätt hur människors handlingar och beslut återverkar på senare händelser. Boken är mycket övertygande skriven och spännande läsning fast den inte är en spänningsbok.
Boken finns även som CD-bok, inläst av författaren själv

Målgrupp:

Tipsat av: Eva Herrlin den 9 september 2013