fiskar ändrar riktning i kallt vatten

Kan en naturkatastrof föra något gott med sig?

En pojke ber himlen om hjälp när hans föräldrar ska separera – och blir bönhörd (tror han)! En isstorm drar in över landet och förändrar livet för grannarna omkring honom.


Detta är en feelgoodroman om vad som händer med några människor som drabbas av en naturkatastrof. Det handlar inte så mycket om hur människor själviskt bunkrar upp matvaror och annat från affären utan att tänka på att det ska räcka till alla. Istället handlar boken i första hand om grannar på samma gata som tidigare knappt hälsat, men som nu inser att de kan hjälpa varandra och kommer närmre och närmre varandra.

Boris forskar om akvariefiskars sätt att simma i samma banor i en viss temperatur. När elektriciteten försvinner och han får svårt att hålla temperaturen i fiskarnas vatten på rätt nivå får han hjälp från oväntat håll. Vi får också läsa om vad som händer när Alex och hans alkoholiserade och homofobiske far tvingas ta emot hjälp från ett homosexuellt par. Och pojken som tror att han orsakade isstormen – ska hans föräldrar verkligen tänka klarare i kylan, som pojken hoppas, och hitta tillbaka till varandra?

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Jenny Språng den 23 augusti 2014