Firekeeper's daughter

Mångbottnad deckare för ungdomar.

Firekeeper's Daughter handlar om 18-åriga Daunis Fontaine, som är till hälften vit, till hälften Ojibwe, ett amerikanskt urfolk. Hennes värld ställs på huvudet när hon upplever att hennes bästa vän mördas av en drogmissbrukare - samtidigt som hon upptäcker att killen hon började bli kär i, egentligen är en FBI-agent som arbetar undercover just för att undersöka droger.
Hon dras in i efterforskningen som handlar om en ny, farlig drog för att hitta och bestraffa de som tillverkar den. Men att arbeta med polisen och hålla det hemligt för familjen och vännerna har sitt pris. När hon ser att polisen är mer intresserad av att dela ut straff än att skydda de som blir offer för drogen, hamnar hon i ett dilemma, där hon börjar ifrågesätta vem hon egentligen är och vill vara.
Firekeeper's Daughter handlar lika mycket om relationer, identitet, och Ojibwe-folkets vardag, som det är en deckare. Om man är intresserad av amerikanska urfolk får man en djupare inblick i vad det egentligen betyder att vara en Ojibwe i dagens samhälle. En viktig, intressant och spännande bok som passar lika bra för ungdomar som för vuxna!
Och inte minst, så är den en prisvinnande New York Times bestseller som snart blir Netflix-serie produserad av Obama-familjens produktionssällskap Higher Ground. Passa på att läsa boken först!