Fantasy

Bibliotekets personal rekommenderar ...

... fantasy för barn i lågstadieåldern

 1. Trollkungens pyramid

  Av: Axelsson, Mattias Tipsat av: Camilla Fernandez

  DU bestämmer vad som händer!

 2. Isdraken

  Av: Martin, George R. R Tipsat av: Matilda Riddar

  Frost möter Game of Thrones

 3. Maximus ring

  Av: Bergström, Patrik Tipsat av: Jenny Språng

  Pojken Remus blir utvald att söka efter en magisk ring som kan stoppa vulkanens fruktade utbrott

 4. Den förtrollade skölden

  Av: Gotthardt, Peter Tipsat av: Maria Carlén

  Den här boken handlar om alvernas rike - ett land där allt är väldigt bra och folk trivs. Det är grönt och vackert och den rättvisa drottning Ärenpris styr äver riket. Där bor också stallpojken Hassel, som i den här boken kommer få vara med om ett riktigt farofyllt äventyr!

 5. De stulna barnen

  Av: Salmson, Jo Tipsat av: Maria Carlén

  Populära Jo Salmson är aktuell med sin tredje fantasyserie för lågstadiet. Huvudpersonen är en tjej den här gången, Sol. Men vem är hon egentligen? Och vad kommer hon ifrån? Det vet hon faktiskt inte ens själv.

 6. Tam tiggarpojken

  Av: Salmson, Jo Tipsat av: Maria Carlén

  Visste ni att Jo Salmson egentligen heter något helt annat? Hennes riktiga namn är Catharina Wrååk, men eftersom hon lämnade in manuset till böckerna om Tam på samma förlag som hon själv var förläggare på ville hon inte avslöja sin riktiga identitet från början. Tänk om hennes kollegor inte skulle tycka om det hon skrev! Som ni förstår tyckte dom visst om det, och nu har det kommit ut en hel serie om Tam - tiggarpojken. Det är en spännande fantasyhistoria om drakar och äventyr.

 7. Den försvunna staden

  Av: Salmson, Jo Tipsat av: Maria Carlén

  Rian är en 10-årig, föräldralös kille som bor tillsammans med sin farfar högt uppe i bergen. Det är kallt och fattigt och de bor i en enslig liten stuga. Den här kvällen har farfar gett sig ut för att sälja kvastar. När det knackar på dörren ropar Rian "Kom in", men han blir förskräckt när han ser vilken varelse han släppt in till sig! Det är nämligen en almander.

 8. Drakens vrede

  Av: Blade, Adam Tipsat av: Maria Carlén

  De senaste åren har det kommit ut många spännande fantasyserier som passar även yngre barn. "Beast quest" heter Adam Blades första långserie för lågstadiet. Den handlar om de många otäcka och spännande saker som händer i riket Avantien. Huvudpersonen är den föräldralöse pojken Tom, som snabbt hamnar i händelsernas centrum.

 9. Trollkarlen från Oz

  Av: Baum, L. Frank Tipsat av: Maria Carlén

  En del av er har säkert sett filmen med Judy Garland i huvudrollen och minns dom härliga sångerna, dom klassiska replikerna och alla underliga figurer. Varför inte läsa boken också?