Factfulness

Praoelev Sebastian tipsar:

Det är så löjligt. Jag har inte ens läst denna bok enbart recensioner och andra informativa texter. Men jag älskar den redan och tycker att den är fantastik. Ännu ett av Roslings mästerverk i Sociologi. Skriven av Hans Rosling med den lockande sammanfattningen "Ten reasons we're wrong about the world - and why things are better than you think".

Varför borde borde du läsa? Jo ni förstår, denna bok handlar kring hela värledns människor. Denna lilla meningslösa sammansättning materia uttrycker lösningen på ett av mänsklighetens störat problem. Problemet varande våran tankesätt/stälning. Alltså vårat sätt att tänka på och utifrån det agera i förhållande till varandra och våran värlrd. Som sagt i inledningen grundar den sig i 10 utgångspunkter vilka är de störat och vanligaste misstag som våra hjärnor gör. Det Hans menar är att vi alltid utgår ifrån fördommar, ferlaktiga perspektiv, osv. När det vi egentilgen borde göra är att grunda vårt tänkande på ren fakta. Detta är bara ett smakprov på de magiska ord som sägs. 

Så med det sagt, väldigt bra uttänkt, ger en helt ny världsbild, så chocerande, omfattande, unik, väckande i största allmänhet, men ändå faktabaserad, lite komisk till och med, och ni bara måste grotta ner er i detta verk! Snälla! Den kommer att göra underverk. 

(Skriven av praoelev Sebatian L)