Förr eller senare exploderar ja

Hazel Grace är 17 år och fick för tre år sedan reda på att hon har diagnosen cancer. Hon vet att hon aldrig kommer att bli helt frisk igen och att döden står bakom dörren och väntar på att hon ska öppna.

Hennes mamma tror hon håller på att bli deprimerad, eftersom Hazel läser samma bok om och om igen och spenderar resten av dagarna framför deras tv. En dag skickar hennes mamma iväg henne till kyrkans stödgrupp för unga med cancer fast Hazel vägrar. Där förändras hennes liv sakta men säkert när hon träffar på en kille vid namn Augustus Waters. De börjar prata med varandra och det hela slutar med att de åker hem till Augustus. Helt plötsligt ligger Hazel och läser en helt ny bok och är för det mesta upptagen med att chatta på mobilen och dagarna går och nu förtiden blir de inget mer tv-tittande för Hazel eftersom hon spenderar dagarna med Augustus. Och det är början på de bådas kärlekshistoria. Man får följa med i både deras med- och motgångar och de har en sådan vacker relation, en sådan som man själv drömmer om ska inträffa. Där ärlighet är det viktigaste.

Boken är båda rolig, kärleksfull, sorglig och hjärtekrossande på samma gång. Ena sekunden kan man inte hålla sig för skratt medan nästa fäller man en tår och börjar storböla.

Om du inte läst denna bok är det ett måste! Gå raka vägen till närmaste bibliotek och låna den med detsamma! Det är verkligen en grymt bra bok som du inte kan gå miste om.

/ Rebecka Ekström

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Gästskribent den 3 mars 2016