Författaren skildrar fenomenet som hon döpt till övervakningskapitalismen. Vår digitala framtid har kidnappats av företagen från Silicon Valley som äger och styr internet. I den nya ekonomin är vi inte bara konsumenter, inte heller produkter - vi är råvaran.
Digitant din enkla guide till säker vardagsekonomi på nätet ger i tio kapitel läsaren handfasta tips på hur man tar hand om sin privatekonomi med hjälp av nätet.
Ditt liv på nätet är det roligaste du vet. Du kan träffa vänner, lägga ut filmer och följa dina idoler. Men nätet är också en otrygg plats. Näthat, läskiga kedjebrev, tjat om nakenbilder och fejkade konton är vanligt och många mår dåligt av det.Det behöver inte vara så. I den här boken får du tips som minskar risken att du råkar ut för jobbiga saker eller att du gör något brottsligt.Det här är en lättläst version av Värsta bästa nätet, där kriminologen Maria Dufva vänder sig direkt till barnen för att berätta om hur man kan bli mer nätsmart och undvika farliga situationer.
Författaren ställer sig frågor kring vad internet gör med vår verklighetsuppfattning. Genom att granska påhitt, rykten, legender, propaganda och lögner berättar Jack Werner om nätets påverkan på sanningen och vad vi kan göra för att genomskåda fejkade nyheter och lögner på nätet.
I boken finns 175 aktuella tips på hur man slår igenom bruset i sociala medier, hur man bygger stories med video, lyckas med influencer marketing, dark social och mycket mer. En av Sveriges främsta digitala profiler, Frida Boisen, delar med sig av sin personliga resa och ger konkreta tips på hur alla kan slå igenom digitalt, bygga sitt varumärke, sin business och nå ut med sociala medier.
Journalisterna Martin Gelin och Karin Pettersson besöker USA:s tech-företag och intervjuar experter om medier, demokrati och ny teknik. För tio år sedan tycktes världen röra sig mot mer demokrati, öppenhet och tolerans. Nu tycks land efter land gå åt motsatt håll. Med vågen av antidemokratisk högerpopulism menar författarna att Silicon Valley-företagen måste fråga sig vilken roll de har haft i den utvecklingen.
Andreas Ekströms tidigare bok Google-koden från 2010 etablerade honom som en av landets ledande auktoriteter på den digitala revolutionens verkningar. Nu återvänder han till ämnet i en ny bok om information, om att gå vilse och om att hitta.
Hjärnforskaren Katarina Gospic diskuterar vardagsbalans utifrån tio kategorier, bland annat rörelse, förändring, känslor och relationer. Hon betonar särskilt hur den snabba digitala utvecklingen påverkar oss, och det både på gott och ont. Precis som vi talar om tomma kalorier när det gäller mat, kan vi prata om tomma digitala kalorier. Men det går att lära sig att undvika de värsta bovarna i dramat.