En egen strand

Spännande och välformulerat om två systrar som rymmer vardagen och i Robinson Crusoes fotspår bosätter sig på en öde ö.

De två medelålders systrarna Hanna och Judit är utmattade av vardagen slit. De bestämmer sig för att fly Sverige och letar upp en liten obebodd ö i Söderhavet. Den är fri från farliga djur och den enda nackdelen är att den saknar sötvatten men det är bara att paddla över till grannön för att hämta. Allt är till en början så vilsamt och idylliskt som de önskat sig. Nu har systrarna tid att bara vara, att tänka och att samtala. Men samtalen leder till avslöjanden som skapar sprickor mellan dem och en oväntad katastrof hotar deras lugna öliv.
Det här är en bok som spänner över många genregränser. Det är en relationsroman genom skildringen av systrarnas förhållande till varandra och övriga familjen. Det är också en samtidsskildring genom de många blickarna bakåt på det samhälle systrarna levt i och det är även en rysare, för skruvarna dras åt i denna mycket välformulerade, intressanta och spännande bok.
Lyssna gärna på boken, som Stina Ekblad läst in på ett mycket förtjänstfullt sätt – men ha lampan tänd om du lyssnar i nattmörkret!

Målgrupp:

Tipsat av: Eva Herrlin den 23 oktober 2013