Mina eftermiddagar med Margueritte

Detta är en förtjusande film som bygger på boken "Eftermiddagarna med Margueritte". Historien utspelar sig i Frankrike där 50-årige Germain försörjer sig på ströjobb, iakttar duvorna i parken, får gliringar av kompisarna på den lokala restaurangen och försöker hantera sin besvärliga mor. Det är ett stycke vardag med snabba repliker och tillbakablickar in i en kärlekslös uppväxt.

Ett möte i parken förändrar Germains liv. Där sitter en 95-årig dam, späd och full av liv. De börjar prata om duvorna men samtalet går vidare in i litteraturens värld. Germain, som knappt kan läsa, blir fångad. På en parkbänk leder Margueritte, som den gamla damen heter, honom genom ett par mästerverk medels högläsning och samtal.

Germain upptäcker språket. Han drar paralleller till sitt eget liv, reflekterar och tänker. När Marguerittes ögon försämras och hon inte längre kan se vad det står i böckerna inser Germain att han måste göra något …

Gripande, inspirerande och övertygande. Det känns som om de båda huvudpersonerna (spelade av Gérard Depardieu och Giséle Casadesus) är några som du känner, eller skulle kunna träffa i eftermiddag om du också gick ut i parken. Ett omaka par med var sitt stort hjärta!

/ Anna Dunér

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Anna Dunér den 4 juni 2015