Du, bara

En vacker ungdomsbok om det fantastiska i att vara förälskad, glad och livrädd på samma gång. John är sexton år och inget blir sig likt efter att han för första gången träffat Frank.

"Du spelar Nick Drake", säger jag och vänder mig mot disken. Det glittrar i Franks ögon. Jag drar händerna över armarna, förstöker torka av dem, men det gör bara att jag blir blöt om handflatorna också. Frank lägger huvudet på sned.

"Var det därför du kom in? För att berätta att jag spelar Nick Drake?".

"Mmm, precis" säger jag och tar några steg in i butiken. Det blir vått efter mina skor där jag går, gummit i sulorna gnäller mot golvet. "Detta är den bästa skivan".

"Förutom en låt som..."

"Way to Blue" avbryter jag.

""Precis, Way to Blue" säger han långsamt. "Den tillför inget".

                                                   - - - - - - -

Från början är det Johns storasyster Caroline som blir intresserad av Frank, den långe svarthårige killen som jobbar i bokhandeln. Hon bjuder över honom på middag en kväll när John också är hemma, och helgen efteråt åker de alla tre till landstället. Mellan Caroline och Frank slår det inga gnistor; stämningen mellan John och Frank däremot är helt elektrisk. John hittar på fler och fler anledningar att komma förbi bokhandeln för en stunds småprat. Men det som borde vara enkelt och självklart blir svårt, sårigt och fullt av oro. Vill de egentligen samma sak? Och varför är Frank så rädd  för att släppa in en ny person i sitt liv?

Spännande och gripande kärleksskildring för högstadiet och uppåt!

Taggar:

Tipsat av: Maria Carlén den 11 september 2017