Du är rötterna som sover vid mina fötter och håller jorden på plats

Sebastian träffar Andreas på valborg och de inleder ett komplicerat förhållande. Samtidigt växer en annan person inom Sebastian som alltid har funnits där, Ellie. Sebastian har alltid varit Ellie och vi får följa hennes utveckling och strävan att äntligen få blomma ut.

”Du är rötterna som sover vid mina fötter och håller jorden på plats” är Eli Levéns debutroman. Vi får följa Sebastians strävan efter att få vara sitt sanna jag, Ellie. Här är det Ellies utveckling som hamnar i centrum, men boken handlar även om Andreas och Ellies komplicerade relation. Boken är både sorglig och hoppfull. Det är sorgligt att läsa vad Ellie måste gå igenom för att få vara den hon är, men hoppfullt för att man samtidigt ser hur hon får mer och mer plats.

Under 2014 hade filmen "Nånting måste gå sönder" premiär som är en filmatesering av boken. Den är gjord av Ester Martin Bergsmark tillsammans med Eli Levén. Filmen är nominerad till årets Guldbagge, i kategorin bästa kvinnliga huvudroll och bästa manuskript. 

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Caroline Elgström den 13 januari 2015