Drakens vrede

De senaste åren har det kommit ut många spännande fantasyserier som passar även yngre barn. "Beast quest" heter Adam Blades första långserie för lågstadiet. Den handlar om de många otäcka och spännande saker som händer i riket Avantien. Huvudpersonen är den föräldralöse pojken Tom, som snabbt hamnar i händelsernas centrum.

I riket Avantien finns det en kung som heter Hugo, men de som egentilgen har makten är de två trollkarlarna Malvel och Aduro. Malvel är den onde trollkarlen, och Aduro är god. Riket vaktas också av sex stycken vidunder - en drake, en sjöorm, en jätte, en kentaur, ett snömonster och en eldfågel. I vanliga fall brukar de skydda sitt rike, men nu har den onde trollkarlen Malvel uttalat en förbannelse över vart och ett av dem. De har börjat vända sig mot mot sitt eget folk och förstöra och skrämmas; de bränner ner skogar, torkar ut sjöar och är livsfarliga för människorna i Avantien. Så fort det bara går måste de av-förtrollas och bli snälla igen. Bara en person kan utföra detta farliga uppdrag och det visar sig vara lille, föräldralöse Tom. Hans första uppdrag blir att ta sig an draken. Drakens förbannelse sitter i dess halsband... men hur får man av en livsfarlig, eldsprutande drake ett halsband?

Det här är del ett av sex i serien "Beast quest".  I varje del får Tom ta sig an ett nytt montser, och alla är lika farliga fast på olika sätt.

 

 


Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Maria Carlén den 23 maj 2011