Djur

Bibliotekets personal rekommenderar ...

... djurböcker för barn i lågstadieåldern

 1. Mitt liv som apa

  Av: Melin, Mårten Tipsat av: Camilla Fernandez

  Går du på A-brunnar? Det gjorde alltid Alma, till och med efter hon blivit varnad. Hon var inte beredd på vad som hände sen.

 2. Jag vill ha en katt

  Av: Ragde, Anne Birkefeldt Tipsat av: Camilla Fernandez

  Får man ta hem en katt som har halsband om den verkar övergiven?

 3. Konstiga djur

  Av: Olsson, Lotta Tipsat av: Maria Carlén

  Det här är en fantastisk bok på alla sätt - rolig, gullig, klurig och alldeles alldeles underbar!

 4. Marsvinssommar

  Av: Strömberg, Sara Tipsat av: Maria Carlén

  Det här är en perfekt bok för alla som älskar djur, speciellt marsvin. Det gör nämligen de tre tjejerna i "Marsvinssommar" också. Mia, Sanna och Kattis vill lära sig så mycket det bara går om hur man ska ta hand om sina marsvin på bästa sätt. I boken får de vara med om en alldeles speciell marsvinssommar!

 5. Önskestjärnan

  Av: Angerborn, Ingelin Tipsat av: Jenny Åhman

  Det man önskar sig är inte alltid det man egentligen vill ha...

 6. Extramatte finnes

  Av: Hage, Charlotte Tipsat av: Maria Carlén

  Det här är första delen om Fanny och Martina, som älskar djur men inte har några egna. Hur löser man det? Jo, man tar hand om andras djur när ägarna är bortresta!

 7. Alla älskar Sigge

  Av: Hallberg, Lin Tipsat av: Maria Carlén

  Det här är första delen i långserien om Sigge. Sigge är en underbar men busig shetlandsponny, som bor i stallet på ridklubben BUS - Brobyungarnas shettisar. Elina och hennes bästisar ska äntligen få börja rida där, och mellan Elina och Sigge blir det kärlek vid första ögonkastet!

 8. Kattas ungar

  Av: Nordqvist, Margareta Tipsat av: Maria Carlén

  Den här boken ingår i serien "Djurkompisar". Böckerna passar nybörjarläsaren och all text står med versaler. En mening per sida och många fina färgbilder - härliga läsupplevelser för de som just håller på och knäcker läskoden! I de andra böckerna i serien kan vi bland annat läsa om kaniner och hästar.

 9. Teddy till salu

  Av: Hallberg, Lin Tipsat av: Anna Dunér

  Lin Hallberg är en författare som har skrivit bland annat många hästböcker. I "Teddy till salu" handlar det om Elsa som är åtta år. Ganska nyligen har Johan och hans dotter Mikaela, som är tolv år, flyttat hem till Elsa och hennes mamma. Mikaela äger en häst – en svart vacker ponny som heter Santos.

 10. Knasiga djur

  Av: Jacquemot, Nicolas Tipsat av: Maria Carlén

  Visste ni att det finns apor med näsor som aldrig slutar växla? Eller möss som dricker sprit hela nätterna? Det och mycket mer får man reda på i den charmiga och faktaspäckade lilla boken "Knasiga djur" av Nicolas Jacquemot.