Djur

Bibliotekets personal rekommenderar ...

... djurböcker för mellanåldern

 1. Det är jag som är Juni

  Av: Hallberg, Lin Tipsat av: Maria Carlén

  Juni, elva år, har provat på massor av fritidsaktiviteter utan att ha fastnat för något. Hon har tränat simning, tennins,segling, fotboll och orientering - bland annat! Det har alltid slutat med att hon känt att det inte varit hennes grej och att hennes föräldrar blivit sura för att de redan hunnit köpa all dyr utrustning.

 2. Viktiga kartor

  Av: Sheppard, Sarah Tipsat av: Linnéa Björkman

  Boken för alla vetgiriga mellan 3 och 110 år.

 3. Den utstötte

  Av: Paver, Michelle Tipsat av: Jenny Språng

  Äventyr på bronsåldern - läs första delen i ny serie av författaren till Vargbröder!

 4. Vildhäxa - Eldprovet

  Av: Kaaberbøl, Lene Tipsat av: Caroline Elgström

  En morgon när Clara skyndar sig till skolan står det en enorm katt i vägen för henne. Hon försöker få den att flytta på sig, men istället för att hoppa åt sidan kastar sig katten rakt emot henne…

 5. Angel - hunden som kom tillbaka

  Av: Åkerblom, Gull Tipsat av: Jenny Språng

  Om en hund med en beskyddarinstinkt så stark att inte ens döden sätter stopp för den!

 6. Den giftiga ormen

  Av: Lidbeck, Petter Tipsat av: Caroline Elgström

  Vännerna Pella, Siri och Tyra ger sig ut för att bada vid badplatsen revet. Siri ska precis hoppa i sjön, när de upptäcker en orm som ringlar sig i vattnet…

 7. Mitt liv som apa

  Av: Melin, Mårten Tipsat av: Camilla Fernandez

  Går du på A-brunnar? Det gjorde alltid Alma, till och med efter hon blivit varnad. Hon var inte beredd på vad som hände sen.

 8. Marsvinssommar

  Av: Strömberg, Sara Tipsat av: Maria Carlén

  Det här är en perfekt bok för alla som älskar djur, speciellt marsvin. Det gör nämligen de tre tjejerna i "Marsvinssommar" också. Mia, Sanna och Kattis vill lära sig så mycket det bara går om hur man ska ta hand om sina marsvin på bästa sätt. I boken får de vara med om en alldeles speciell marsvinssommar!

 9. Drömmen om en häst

  Av: Hagmar, Pia Tipsat av: Maria Carlén

  Tess har flyttat med sin familj ut på landet, men inget blir som hon tänkt sig. Hon saknar kompisarna, mamma och pappa har inte tid med henne och allt känns trist. Och inte verkar det finnas några hästar att sköta om och lära sig rida på, som pappa lovat.

 10. Önskestjärnan

  Av: Angerborn, Ingelin Tipsat av: Jenny Åhman

  Det man önskar sig är inte alltid det man egentligen vill ha...

 11. Rida på Golden

  Av: Frimansson, Inger Tipsat av: Maria Carlén

  Inger Frimansson är en mycket populär barnboksförfattare, och nu gör hon debut i hästboksgenren! "Rida på Golden" är första delen i serien Kona-klubben. En perfekt bok för alla som gillar att läsa om hästar, kompisar och intriger både i och utanför stallet.

 12. Älskade Danny

  Av: Glass, Linzi Tipsat av: Maria Carlén

  Bea, 12, är enda barnet till två mycket upptagna föräldrar. De arbetar båda som journalister mitt i karriären. Bea känner sig ofta ensam och lite bortglömd, men så en dag får hon en underbar överraskning. Hennes föräldrar har köpt en jättesöt Golden Retriever-valp till henne!

 13. Finnes: Agnes Önskas: hund

  Av: Halling, Thomas Tipsat av: Maria Carlén

  Ända sen Agnes var sju år har hon längtat efter en egen hund. Men hennes föräldrar har alltid bara sagt att det inte går. Nu ska Agnes strax fylla elva. Och innerst kan hon inte sluta hoppas på att drömmen ska bli sann!