Djupa ro

De har alltid varit fem, nu plötsligt är de bara fyra. Jonathans oväntade död sammanför återigen de fyra barndomsvännerna Ludde, David, Paula och Tove. Vad hände egentligen Jonathan den där ödesdigra sommarnatten, och hur lär man sig att leva med den sanningen?

Efter att ha varit ute i världen på olika håll återvänder alla fyra till det lilla småländska samhället där de vuxit upp. De har fått reda på att deras gemensamma vän Jonathan hittats död, drunknad vid en liten badplats kallad Djupa ro. Vi får följa deras tid ihop inför begravningen, innan de återigen drar åt olika håll. Tillsammans försöker de reda ut vad som egentligen hänt. Jag-berättare i boken är David, som lider av skuldkänslor efter Jonathans död. Jonathan var en allvarlig, hemlighetsfull och undanglidande person och David inser att han kanske aldrig såg till att lära känna honom på riktigt. Varför frågade han aldrig hur Jonathan egentligen mådde och varför han så ofta drog sig undan? David har också fullt upp med att försöka hantera det han känner för Paula, som han varit hemligt förälskad ända sedan han var barn.

En bladvändare om gemenskap, sorg och om hur man orkar gå vidare när det värsta har hänt. Passar från ca 15 år och uppåt.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Maria Carlén den 1 oktober 2015