Dinosaurierna kommer

Letar du efter en bok som är spännande, lättläst, innehåller lite fakta och mycket action har du nu fått en ny serie böcker.

Det här den första boken i serien "Den magiska trädkojan" och handlar om syskonen Viktor och Hannas äventyr i Krita-perioden då dinosaurierna levde.

Viktor och Hanna hittar en konstig trädkoja i skogen nära deras hem. Kojan är full med böcker och Viktor som gillar fakta tittar i en bok om dinosaurier. Han önskar att han kunde få se dem i verkligheten och plötsligt så förvandlas kojan till en tidsmaskin. Viktor och Hanna hamnar i dinosauriernas tid och där kan det förstås bli ganska farligt. De träffar i rask takt på en flygödla, en Triceratops och en Tyrannosaurus Rex. Hur ska du klara sig och hur ska de kunna ta sig hem till nutiden igen?

Författaren lyckas på ett fåtal sidor kombinera en lättläst text med spänning och lagom mycket farligheter utan att det blir blodigt. En bok för dig som kommit en bit med läsningen men fortfarande vill ha berättelser med lätt text, många bilder och mycket fart. 
Du kan följa med Hanna och Viktor på fler äventyr i den här bokserien. I de andra böckerna kommer de tillbaka till kojan och hamnar då på andra platser och tidpunkter i historien.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Sara Eriksson den 21 januari 2013