Det magiska hjärtat

Det här är en vacker bok om vänskap, döden och magi. Hur lär man sig att leva med sina rädslor, och hur förbereder man sig på att det värsta kan hända?

Roberta har en allra bästa kompis, Charlotte, som är svårt sjuk. Hon föddes med ett hjärtfel och har alltid varit svag, trött och sjuklig. Ibland har hon bra perioder och ibland orkar hon knappt någonting alls. På sensate tiden är det tydligt att det bara blir sämre och sämre. Till slut säger läkaren att Charlotte måste få ett nytt hjärta för att bli frisk. Ingen säger till Roberta vad som kommer att hända annars, men hon förstår ju själv - utan ett nytt hjärta kommer Charlotte att dö och aldrig få bli vuxen. Det får bara inte hända!

Medan Charlotte väntar på ett nytt hjärta övertalar Robertas morfar henne att köpa en speciell jordglob på en auktion. Enligt morfarn är jordgloben magisk, och man kan få en enda önskan uppfylld genom att utföra ett uppdrag. Önsknignen får dock absolut inte handla om döden. Robertas enda önskan är ju att Charlotte inte ska dö - kanske han nog på något sätt komma på en önskan som kan rädda hennes vän? Och kan hon utföra uppdraget, som till en början verkar helt omöjligt att lyckas med?

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Maria Carlén den 9 december 2016