Det händer nu

”Inte en enda sekund till vill jag låtsas. Jag vill kyssa Sigrid mitt när alla ser på. Jag vill skrika att det ska väl de skita i. Jag vill… Men jag sitter bara kvar och fortsätter prata om något nytt fantastiskt läppstift som Isis har hittat jättebilligt på H&M, och någon jättesnygg kille som går hos samma gitarrlärare som Zainab.”

Stella är kär. Superkär. Men i helt fel person. Hon skulle kunna få vilken kille som helst. Men den enda hon vill ha är Sigrid, hennes bästa vän. Stella försöker på alla sätt dölja sina känslor för Sigrid, för att inte skrämma bort henne och förstöra deras vänskap. Tänk om Sigrid skulle tycka att hon var äcklig. Hon försöker förtränga sina känslor och istället flörtar hon med killar men det känns bara helt fel. På ett internetforum får hon kontakt med 84-åringa Agnes som under hela sitt liv har tvingats dölja sin kärlek till kvinnan Maj, för att samhället inte kunde acceptera deras kärlek. Genom brevväxlingen med Agnes får Sigrid mod att tillslut våga visa sin kärlek för Sigrid.

En underbart vacker bok om kärlek och vänskap. Jag gillar verkligen Sofia Nordins språk. Det är enkelt men ändå utförligt, känslosamt och sirligt. Huvudpersonerna känns levande och på riktigt. En bok som känns i hjärtat och som med fördel läsas av såväl ungdomar som vuxna.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Ulrika Degerth-Poutiainen den 19 januari 2012