Det är jag som är Juni

Juni, elva år, har provat på massor av fritidsaktiviteter utan att ha fastnat för något. Hon har tränat simning, tennins,segling, fotboll och orientering - bland annat! Det har alltid slutat med att hon känt att det inte varit hennes grej och att hennes föräldrar blivit sura för att de redan hunnit köpa all dyr utrustning.

Mest av allt tycker Juni om att ta det lugnt och kela med sin slöa katt Marmelad. Hennes bästis Alba därmeot älskar att hitta på nya saker!  Nu vill hon få med Juni till stallet för att lära sig att börja rida.Juni är inte jättesugen, men hon tänker ge det ett försök. Till en början känns det ganska otäckt. Hästarna är enormt stora och det första Juni gör att är att sätta sig bak- och fram i sadeln. Alba däremot älskar allt som har med hästar och ridning att göra redan från första början...

Det här är en mysig och riktigt rolig bok om att lära sig rida och om hur det här med hästar kan kännas både knepigt, läskigt och fantastiskt på samma gång. Det är också en fin bok om vänskap och om att våga vara sig själv. Huvudpersonen Juni är ganska osäker och fumlig, men det är just det som gör henne så charmig och spännande att lära känna.

Passar från ca 10 år.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Maria Carlén den 2 oktober 2014