Den utstötte

Äventyr på bronsåldern - läs första delen i ny serie av författaren till Vargbröder!

Detta är första delen i serien Bronsdolken som handlar om Hylas, en 12-årig kille som lever vid Medelhavet under bronsåldern. Han och hans syster Issi tillhör en grupp människor som kallas ”de utstötta”. Dessa människor anses mindre värda än övriga i samhället, och deras arbetsuppgift är att vakta andra människors getter en bit utanför byn. Hylas dras in i en rad spännande händelser som alla verkar ha ett samband, och man kan undra om han själv har en större uppgift i livet än han vet om.

Det första som händer är att det en dag sker ett överfall där nästan alla de utstötta dödas av de svarta krigarna. Hylas och Issi lyckas fly, men tappar bort varandra. Hylas börjar leta efter Issi, och träffar på vägen på en döende man som ger honom en bronsdolk och uppmanar honom att bege sig mot havet. Dolken kommer att ha en stor betydelse för handlingen i boken. De svarta krigarna är ute efter den, men varför? Hylas kommer till havet och hamnar på en ö där han träffar flickan Pira som har rymt hemifrån. Tillsammans måste de överleva och komma undan de svarta krigarna.

Ett historiskt äventyr bland gudar och krigare som också handlar om vänskap, familjelojalitet och människans relation till djuren.

På förlagets hemsida finns en lärarhandledning: http://www.semic.se/upload/Semic/Lararhandledning_Bronsdolken.pdf

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Jenny Språng den 5 april 2013