Den stora spökräddningen

Det är något fel på fasansfulle Fabian. Fabians ansiktsfärg är något åt persikohållet, hans benknotor skallrar inte utan låter som glada klockor och hans ögonhålor glittrar vänligt. Fabians föräldrar är mycket oroliga!

Fabians mamma kan på en enda dag lukta mögliga inälvor, otvättade armhålor och hackade köttmaskar. Hans pappa kallas för svävande kilten, då hans ben blev avhuggna en gång för längesedan. Brorsan George är en skriande skalle utan kropp och hans syster heter jämrande Johanna och hon är alltid alldeles blodig. Tillsammans var de en lycklig spökfamilj som bodde på slottet Craggyford i norra England.

Men världen håller på att förändras och livet börjar bli svårare och farligare för spöken. Fabians faster måste flytta från sin gamla ruin då den ska rivas och bli en bingohall eller var det en korvfabrik. Och likadant är det på många andra ställen runt om i England.  Ruiner och gamla slott rivs och spökena måste flytta, vilket gör dem oroliga och stressade. Det är nämligen inte alldeles nyttigt för spöken att jämnt vara osynliga och inte alls särskilt trivsamt heller.

Så en dag händer det som inte får hända. Människorna har bestämt sig för att riva Fabians slott och hela familjen måste flytta. Men hur ska det gå? Det finns ju nästan inga gamla slott kvar att flytta in i. Det går till och med rykten om att alla spöken håller på att bli utrotade. Något måste göras för att stoppa spökutrotningen! Men vad?


 

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Ulrika Degerth-Poutiainen den 26 mars 2015