Den som haver barnen kär

En fängslande psykologisk thriller i Stockholmsmiljö.

Berättelsen börjar med att det som absolut inte får ske händer. Ett tvåårigt barn, Simon försvinner när  förskolan har utelek i Lill-Jansskogen.

Naturligtvis blir det ett stort pådrag efter händelsen. Polis och psykolog kallas in för att leta, utreda och stötta. Förskolechefen, Eva-Lena som tar mycket illa vid sig av händelsen får tid hos psykolog.

Den anlitade psykologen är Malin Dahl, bokens huvudperson. Även ett par av föräldrarna på förskolan väljer att besöka henne vilket gör att hon engagerar sig mer och mer i det som har hänt. Malin får svårt att lämna det som hänt i tanken. Hennes egna minnen och erfarenheter av en nära vän som försvann gör sig påmint. Hon pressas både på arbetet och hemma då hennes man känner att hon verkar frånvarande och uppslukad av sitt arbete.

Efter dagars sökande efter Simon hittas ett barn vid Stora skuggan, som dessvärre inte lever. Det är inte Simon, men ett barn i samma ålder. Kommer man hitta Simon vid liv nu?

Den här berättelsen är spännande från första till sista sidan. Som läsare känner jag en ständig obehaglig oro för att ytterligare barn ska försvinna. I boken är det flera personer som vi får följa i tanke och handling, dels Malin, dels den hårdkokte polisen Thomas och därtill några av föräldrarna. Utöver det tar författaren in en okänd berättare, någon som känner sig olycklig, som har blivit blivit lämnad och som skulle kunna vara mördaren/kidnapparen?

 

Den som haver barnen kär är Viktoria Höglunds första deckare.

Taggar:

Tipsat av: Christina Klarström den 25 februari 2020