Den femte mannen

Petter Lidbeck har skrivit många bra böcker, bland annat serien ”3 tjejer” som handlar om Pella och hennes kompisar tvillingsystrarna Tyra och Siri. Hittills finns det nio böcker i serien och fler ska det bli. Den senaste i raden heter "Den femte mannen".

I den här boken fyller Pella år och åker till sin pappa och hans nya familj i Danmark. Pappans nya fru är mycket rik och när Pella är ute med sin lillebror Niels händer det fruktansvärda: Niels blir kidnappad!

Lite tidigare har en lapp med Pellas namn och mobilnummer hittats i fickan på en död man, som hon aldrig har hört talas om. Vad är det som pågår? Vilka smider planer mot Pellas familj och hur ska de bete sig för att få tillbaka Niels igen?

Det är en riktigt spännande bok med oro, vilda jakter, överraskningar och vänskap. Tre tjejer är smarta och tack vare att de är ganska olika till sättet blir de oslagbara. Vanligtvis löser de sina fall och sätter dit skurkarna. Samtidigt skriver författaren så att läsaren kan få en aning också om hur brottslingarna har tänkt och känt. ”Den förmodat onda var inte så ond och livet inte så enkelt som jag önskade”, skriver Pella i slutet av den här boken.

Tur då kanske att Siri är bra på att lätta upp stämningen …

/ Anna Dunér

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Anna Dunér den 24 maj 2011